Onze esplais del sector Vallès realitzen una trobada de joves i infants a Sant Cugat el 25 i 26 de març sota el lema «Per una infància al carrer», que culminarà en una gran cercavila.

Poder fer activitats al carrer amb els infants sense tants obstacles. Això és el que demanen fins a 11 esplais del sector Vallès a la Trobada General i Trobada Jove que celebren el dissabte 25 i diumenge 26 de març a Sant Cugat del Vallès. Per això, el lema escollit per elles i ells mateixos ha estat «Per una infància al carrer».

Els esplais lamenten que es troben contínuament amb obstacles a l’hora de demanar permisos, per jugar a pilota a les places amb els infants o per demanar espais públics com escoles o poliesportius per dormir alguna nit o fer activitats. La trobada, la més gran realitzada fins ara pels esplais vallesencs, compta amb 111 monitors i monitores i més de 400 infants inscrits.

Programa de la trobada

La trobada s’iniciarà dissabte 25 de març a les 10:00h, moment en què començaran a arribar els infants i joves a la Plaça Lluís Millet per realitzar les inscripcions. Una vegada instal·lats, es dividiran per grups d’edat (xics, petits/es, mitjans/es, joves) i faran jocs de coneixença fins a l’hora de dinar. Després del dinar, els i les més petites faran gimcanes per diferents places de Sant Cugat, mentre que els i les joves rebran formacions sobre educació emocional, gènere, situació de refugiats i refugiades o estereotips.

Finalment, el diumenge 26 de març serà el moment fort del cap de setmana, ja que els més de 500 participants realitzaran una cercavila conjunta pels carrers de Sant Cugat per culminar la trobada amb un acte reivindicatiu, a les 11:00h. La cercavila comença i acaba a la Plaça Ramón Barnils de Sant Cugat. Al final de l’acte, cap a les 12:30h, es farà una actuació d’un grup d’animació infantil.

Esperem que aquesta gran trobada del Vallès es celebri amb molta #energiadelesplai!