+ info i estret de: https://www.escoltesiguies.cat/noticia/23975/vinealcau-quatre-bones-raons

 

Et compartim quatre molt bones raons per apuntar-te al cau, sigui com a infant o com a jove, i les afermem amb les experiències de persones que les han viscut d’alguna manera o altra. VINE AL CAU!

L’escoltisme i guiatge ofereix una proposta educativa que comença a la infància i segueix a l’edat adulta.

Al cau vivim l’aventura constant de ser protagonistes del nostre propi creixement. Cada etapa de la nostra infància, adolescència i joventut la vivim completa al cau amb els companys i companyes i els i les caps, generant experiències de creixement personal màgiques i inoblidables.


Llegeix les paraules que un pare va escriure a la seva filla abans de la primera excursió, desitjant-li que visqués un munt d’aventures inesborrables que la farien créixer:

Coneix l’experiència d’una noia que ha crescut al cau, entrant als 8 anys i sortint-ne als 23. Ens ho explica amb les seves pròpies paraules:

El cau ofereix un entorn educatiu complementari a l’escola i a la família i és decisiu en el desenvolupament dels infants i joves.

El cau propicia espais privilegiats per a aprenentatges significatius. Al cau mengem, dormim, creixem, reflexionem, aprenem, ens relacionem i vivim. I cadascun dels aprenentatges que guanyem, ens els enduem amb experiències, amistats, valors i, sobretot, amb una manera de fer que ens fa reconeixibles allà on anem. Al cau eduquem per a la vida.


Descobreix “la sort que tenim de ser de cau” de la veu dels més de 12.000 infants i joves que van participar en la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran de Catalunya, celebrada el 2017:
Saps que hi ha un estudi que confirma que els escoltes són ciutadania més activa, resilient i compromesa?

Anar al cau porta a comprometre’s a fer servei, implicar-se en projectes socials compartits, treballar en xarxa amb altres entitats…

Al cau donem el millor de nosaltres i treballem per millorar el nostre entorn. La inquietud per deixar el món millor de com l’hem trobat, i no fer-ho sols i soles sinó en xarxa, és el que ens mou al cau a fer descobertes i teixir lligams. Conèixer i treballar amb les entitats del nostre entorn o aquelles amb les que compartim valors i objectius és la millor manera de transformar.


Fes-te una idea dels projectes socials i el treball en xarxa dels caus amb aquests exemples liderats pels i les joves:

Participar en l’escoltisme i guiatge com a cap (monitor/a voluntari/ària) permet fer activitats divertides, implicar-se amb l’entorn i amb el país, sentir-se útil i ser un referent educatiu per als nens, nenes i joves del barri o poble.

Sense els més de 2.600 caps voluntaris i voluntàries Minyons Escoltes i Guies no existiria. Els agraïm infinitament el seu compromís amb la tasca i la seva dedicació en hores i esforços.


Recupera les boniques paraules que en Carles Capdevila va dedicar a aquests éssers estranys, sospitosament entusiastes que es dediquen a educar la canalla de franc.
Coneix l’agraïment d’una mare als caps del seu fill a través de la carta que els va fer arribar al tornar de campaments:

T’hem conveçut? T’esperem amb les portes obertes. 🙂 VINE AL CAU!

A www.vinealcau.cat trobaràs un llistat i el mapa amb tots els agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya perquè puguis consultar quin et queda més aprop de casa!

#aixòésMEG

 

+ info i estret de: https://www.escoltesiguies.cat/noticia/23975/vinealcau-quatre-bones-raons

 

 

Total Page Visits: 518 - Today Page Visits: 1

Pin It on Pinterest

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad