700 monitors i monitores participen en la III Trobada Catalana del MCECC

Link oficial: http://www.estris.cat/ca/notices/2015/04/700-monitors-i-monitores-participen-en-la-iii-trobada-catalana-del-mcecc-642.php

700 monitors i monitores participen en la III Trobada Catalana del MCECC

 

La casa de colònies de La Conreria, a Tiana, va acollir aquest cap de setmana (18-19 d’abril) la tercera edició de la Trobada Catalana de Monitors i Monitores del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés amb la participació de gairebé 700 persones provinents de les diòcesis de Tortosa, Urgell, Lleida, Solsona, Tarragona, Vic, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
Sota el lema “Moni-gira el món” i inspirada en el conte d’El Petit Príncep, la Trobada va incidir en el paper dels esplais i dels seus monitores i monitores en la construcció d’un món més just i més feliç per als infants. Per aprofundir en aquesta idea, es van combinar les activitats lúdiques, com els jocs del matí o la vetllada, amb els moments de reflexió, formació i convivència.
En l’acte d’inauguració, precedit per l’espectacular arribada en tirolina d’El Petit Príncep, hi van participar el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, i el president del MCECC, Xavi Nus. Toni Reig va recordar la seva etapa de monitor com una de les millors de la seva vida i va animar els monitors i monitores a seguir endavant en la seva tasca de cada cap de setmana. Per la seva banda, Xavi Nus va recordar el paper dels esplais com a “referents” i la seva “gran responsabilitat cap als infants, l’església i la societat per fer-ho cada dia millor”.
Pel que fa a la part de formació i reflexió, dissabte van tenir lloc diverses taules rodones i sessions de bones pràctiques sobre diferents temes de lleure, mentre que diumenge es van celebrar una quinzena de tallers formatius (jocs, recursos, educació ambiental, el relleu, esplai inclusiu, xarxes socials…) i una xerrada a càrrec de Roger Torres SJ. La xerrada, que començava amb la pregunta “T’imagines un món sense centres d’esplai?”, va plantejar un concurs per conèixer millor la realitat que ens envolta i posar de relleu les injustícies socials i veure com ens en podem fer càrrec.

 

*Si vols que la teva noticia surti a monitorsdelleure.cat, envia’ns un e-mail a info@monitorsdelleure.cat, amb l’enllaç i que vols que posem!

Total Page Visits: 1502 - Today Page Visits: 1
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad