+info i estret de: https://www.peretarres.org/actualitat/noticies/fundacio-pere-tarres-mostra-beneficis-lleure-educatiu-joves-sense-ficcio-tv3
El pròxim programa de documentals Sense Ficció posa l’accent en com les noves tecnologies ha comportat una nova forma de relacionar-se entre els joves. Aquests, sovint, tenen molts amics virtuals, però pocs a la vida real. Per això, quan apaguen el mòbil o l’ordinador apareix el gran monstre: la solitud.
A “Solitud: la pandèmia de l’era digital”, el periodista Albert Elfa entrevista a diversos joves per desgranar com les noves tecnologies, els videojocs o les xarxes socials han comportat que s’acabessin recloent a les seves habitacions i, per tant, aïllant-se del món real per viure només en el virtual. Això, òbviament, ha comportat molts problemes de salut mental a aquests joves.
Per abordar aquest fenomen, una de les especialistes amb les quals ha parlat Elfa és la cap d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés, Mercè López, i experta en la matèria. A través d’ella, es podrà conèixer com les xarxes socials i els videojocs s’han ideat per crear addiccions entre els seus usuaris.
Davant aquesta situació, el lleure educatiu s’ha convertit en un bàlsam per a molts infants i joves on comparteixen espais, conviuen i desenvolupen activitats amb altres persones de la seva edat. Per això, a través del lleure educatiu, teixeixen relacions reals amb altres nois, noies, així com els monitors o monitores que, sovint, es converteixen en un referent per ells i elles.
Així ho va poder constatar l’equip del Sense Ficció que va estar durant una sortida de cap de setmana dels joves del Centre d’Esplai La Trepa (Sabadell) del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.
Només arribar a la casa de colònies, els joves van deixar el seu mòbil en una capsa i no el van recuperar fins que van marxar. “Per mi, els deu dies sense el mòbil és un alliberament i quan tornes és com que fa mandra tornar en el món de les xarxes socials perquè és com que et tornes a posar d’una manera superficial a la vida”, assegura Laia Saus, al Sense Ficció.
A més, també va poder assistir a un taller sobre l’ús de les noves tecnologies entre els joves que va realitzar López amb els pares i mares dels joves del Centre d’Esplai La Trepa, així com els monitors i monitores. En aquest, els pares i mares van compartir experiències, temors i vivències de com els seus fills o filles se socialitzen a través dels mòbils, els ordinadors o les xarxes socials.
El pròxim dimarts 8 de febrer s’emetrà per TV3, la televisió pública de Catalunya, el documental del programa Sense Ficció “Solitud: la pandèmia de l’era digital”, que han dirigit Elfa i Ricard Belís, mentre que Ruth Llòria s’ha encarregat de la producció, Oriol Feliu i Marc Durà de les imatges i, finalment, Moisès Casanovas del muntatge.
+info i estret de: https://www.peretarres.org/actualitat/noticies/fundacio-pere-tarres-mostra-beneficis-lleure-educatiu-joves-sense-ficcio-tv3
______________
Important. Monitorsdelleure informa:
Aquesta informació no ha sigut creada per @monitordelleure. Si vols aquesta informació al seu temps i directament de la font oficial, hauries d’anar a l’enllaç de sobre i apuntar-te a la seva llista de distribució. No te’n penediràs.
Aquí només volem fer un ressò de les notícies del lleure que publiquem nosaltres i articles d’accés públic d’altres empreses del lleure o mitjans de comunicació que en parlin. Volem ser respectuosos, per això si incomplim cap dret, demanem disculpes, i fins i tot si calgués, retiraríem l’article.