Normativa de formació – Els cursos de monitor i director d’activitats de lleure infantil i juvenil

Normativa de formació

Legislació sobre la formació dels educadors/es en el lleure infantil i juvenil

 

  • Alerta, malgrat que la nova normativa, l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, substitueix l’ordre i la resolució, ambdues del 3 de juliol de 1995, aquestes continuaran vigents per aquells cursos que s’han iniciat amb anterioritat a la data d’1 d’octubre de 2013.

Pots consultar-les aquí:
– Ordre de 3 de juliol de 1995, per la qual s’estableixen les etapes dels cursos de formació de monitors i de directors d’activitats de lleure infantil i juvenil DOGC 2080 de 26 de juliol de 1995

– Resolució de 3 de juliol de 1995, per la que s’estableixen els programes dels cursos de formació de monitors i de directors d’activitats de lleure infantil i juvenil i els criteris per la seva avaluació DOGC 2083 de 2 d’agost de 1995

Nous cursos de MONITOR I DIRECTOR d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil:

A partir del dia 1 d’octubre de 2013 va entrar en vigor el nou contingut dels cursos de monitor i de director d’activitats d’educació en el lleure.
Aquesta nova normativa
– Actualitza i modernitza els continguts de la formació dels monitors i directors i s’adapta a les necessitats i a la realitat social actual.
– Renova la metodologia pedagògica que passa a centrar-se en la formació i en l’avaluació per competències.
– Assimila els cursos de monitor i de director a les Qualificacions Professionals del Departament d’Ensenyament i a les Certificacions Professionals del Departament de Empresa i Ocupació, de manera que la formació de monitors i directors de lleure s’equipara a la metodologia i requisits dels principals troncs de la formació reglada.

El contingut del cursos passa a ser:
Per al curs de Monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil:
De 275 hores a 310 hores (150 de teòriques i 160 de pràctiques)
Temes:
– Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil (Mòdul formatiu 1866, 60 hores)
– Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil (Mòdul formatiu 1867, 30 hores)
– Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure (Mòdul formatiu 1868, 60 hores)
– Pràctiques professionals no laborals de dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil (Mòdul de pràctiques 0270, 160 hores)

Per al curs de Director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil:
De 370 hores a 410 hores (290 de teòriques i 120 de pràctiques)
Temes:
– Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil (Mòdul formatiu 1867, 30 hores)
– Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure (Mòdul formatiu 1868, 60 hores)
– Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil (Mòdul formatiu 1869, 120 hores)
– Coordinació i dinamització de l’equip de monitors i monitores (Mòdul formatiu 1870, 80 hores)
– Pràctiques professionals no laborals de direcció i coordinació d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil (Mòdul de pràctiques 0410, 120 hores)

La Direcció General de Joventut ha editat una Guia perquè les 30 escoles d’educació en el lleure reconegudes per la DGJ puguin fer el procés d’adaptació als nous continguts i metodologia que estableix la nova normativa.
Guia per a l’organització dels cursos de monitor/a i director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil

Els títols i carnets de monitor i de director expedits fins a l’actualitat continuen essent vàlids per a treballar a Catalunya i a les comunitats autònomes.

Per a més informació, dubtes i aclariments: joventut.bsf@gencat.cat

més informació al link oficial: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/educacio_i_formacio/formacio_educadors_lleure/normativa/

Total Page Visits: 1500 - Today Page Visits: 1
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad