Educant en el Lleure – L’últim manual per la formació de monitores i monitors

Ahir es va presentar el llibre que serà el pròxim manual de formació pels monitors i monitores del Lleure.

Link oficial –> http://xarxanet.org/formacio/noticies/educant-en-el-lleure

Què es busca amb la publicació d’aquest llibre? Què suposa?

Amb aquesta publicació hem volgut actualitzar els continguts del nostre llibre a la nova normativa regulada per la Direcció General de Joventut i d’acord amb les qualificacions professionals i els certificats de professionalitat.  Després de molts anys oferint cursos de monitors i monitores, ara la nostra formació té un reconeixement oficial més ampli ja que permet obtenir una titulació del sistema laboral homologable en altres comunitats autònomes i a Europa, per mitjà dels certificats de professionalitat. Els canvis que estem veient tant socialment com educativament són profunds i el lleure educatiu també s’ha d’adaptar a aquest nou context que estem vivint.

Quines són les principals novetats respecte l’anterior?

La principal novetat és que hem estructurat aquest llibre seguint les competències establertes en les normatives vigents de formació. Pensem que aquest llibre ha d’acompanyar els nostres alumnes en tot el seu procés d’aprenentatge, per poder consolidar els coneixements, les habilitats i les actituds necessàries per a la pràctica educativa.

Aquesta publicació s’estructura en tres mòduls, un per a cada unitat de competència que treballem en els cursos. I, al mateix temps, cada unitat recull les diferents capacitats i continguts que hi estan relacionats.

Qui hi ha participat? Com ha estat el procés d’elaboració?

Aquest llibre ha estat promogut per Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai, amb la participació de l’Escola de l’Esplai de Tortosa, la Fundació Esplai Girona, la Fundació Santa Maria de Siurana, la Fundació Verge Blanca i la Fundació Pere Tarrés. Justament des de la Fundació Pere Tarrés n’hem assumit la coordinació.

Per elaborar els continguts del llibre cada una d’aquestes institucions ha aportat diferents especialistes i professorat dels diferents departaments acadèmics. D’aquesta manera, es tracta d’una obra col·lectiva molt enriquidora ja que recull aportacions des de diferents visions i territoris.

A qui va dirigit?

Principalment va adreçat a tots els alumnes dels cursos de monitors i monitores de les diferents Escoles de l’Esplai que l’hem elaborat. De totes maneres, pensem que és una obra de referència per a qualsevol persona que estigui en actiu en qualsevol projecte de lleure educatiu o bé que estigui interessada en aquest àmbit.

 

Total Page Visits: 1304 - Today Page Visits: 2
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad