+info i estrect de:l’enllaç: http://xarxanet.org/comunitari/noticies/7-lectures-destiu-reviure-els-campaments
L’estiu és sempre un magnífic moment per agafar un llibre i perdre’t en les seves històries. Us en recomanem alguns ambientats en els campaments d’estiu. Tant si heu anat mai de campaments com si no, les seves històries segur que us enganxaran!
Per a infants i joves
‘Aquest campament és una ruïna’ d’Ana García-Siñeriz
El número 3 de la col·lecció ‘La banda de la Zoè. TOP SECRET’ ens duu la història que viu la Zoè en els campaments escolars juntament amb els seus companys, l’Àlex, el Marc, la Liseta, el director de l’escola i fins i tot la gossa Kira. El llibre narra una història divertida on no hi ha un gran misteri a resoldre.
‘Quin sidral de campament!’ de Pasqual Alapont
Aquesta novel·la narra les relacions que s’estableixen durant un campament d’estiu, explicades des de la perspectiva del Víctor, la Lídia, el Silvestre i la Raquel, quatre adolescents que hi participen i amb les reflexions del monitor, en Roderic.
‘Els pitjors campaments de la meva vida. Brètols, bròquils i bromes pesades’ de James Patterson
Amb toc d’humor descarat aquest llibre il·lustrat explica la vivència del nen Rafe en uns campaments d’estiu on una colla de nanos tenen previst fer-li la vida impossible… Un cúmul de malifetes i bromes pesades que fa i que rep el protagonista d’aquesta història.
Per a joves i persones adultes
‘Camins de llibertat’ de Maite Carranza
Una novel·la per a joves que comença quan l’Alèxia, una noia dels escoltes del barri, és cridada pel David a fer d’intendent als campaments d’estiu en un petit poble dels Pirineus on trobarà pistes sobre el seu besavi Miquel que, misteriosament, va desaparèixer deixant quatre filles a l’estacada. Una obra plena d’amors adolescents i d’un merescut homenatge a aquells herois anònims que van salvar tantes vides.
‘Al cor dels homes’, deNickolas Butler
Tres generacions que passen per un mateix campament de boy scouts: la primera l’estiu de 1962, 30 anys després, quan els protagonistes han passat d’adolescents a adults i s’han convertit en «responsables» pares de família, i l’any 2019, quan els seus fills, la tercera generació d’adolescents, arriba al mateix campament. Tres generacions i tres maneres d’entendre la vida. Una mirada tendra i profunda sobre el pas de la infantesa a l’edat adulta.
‘Historia de un campamento’ de Patricio Borobio (en castellà)
Aquesta és la història real d’un grup de 70 escoltes de Saragossa que el 1936, pocs dies abans que esclatés la Guerra Civil Espanyola, van marxar de campaments a la Vall d’Ordesa i que van veure atrapats durant quasi un any en el campament.
De la pau de la Vall d’Ordesa a l’agitació de la Barcelona anarquista. De les evacuacions de nens a Rússia, a l’oasi de Lourdes. Tot narrat per un nen de 13 anys que va sortir de casa per uns campaments de 15 dies i va tardar quasi un any a tornar a casa.
‘Orgull xirucaire. El llibre per a tots els qui tornaríem a anar de campaments’ d’Elisenda Rovira
Aquest llibre et transporta al bell mig de la vivència d’uns campaments, des del moment de fer-te la motxilla fins al comiat i la tornada a casa, passant pel llistat d’indispensables a dur, com muntar una tenda, els àpats i la tasca dels intendents, la màgia de pujar un cim, el raid, els clàssics del cançoner, les originals activitats inventades pels caps i els amors i amistats que afloren. Imperdible per a tots elsnostàlgics de la tenda, el fulard i els jocs de nit.
+info i estrect de:l’enllaç: http://xarxanet.org/comunitari/noticies/7-lectures-destiu-reviure-els-campaments