Si bé no ho hem de notificar a cap administració catalana, sí que hem de fer una sèrie de tràmits importants abans de marxar. Aquí us expliquem quins!

Les vacances ja són a tocar i és moment d’acabar de perfilar els últims detalls abans d’emprendre les aventures estiuenques. Si el que hem decidit amb l’esplai és fer una activitat a l’estranger, haurem de tenir en compte que hi ha alguns tràmits específics que haurem de fer.

Les activitats internacionals, ja siguin ruta, intercanvi, campament o qualsevol altre, no han de ser notificades a la Generalitat. Ara bé, sí que és important que cada infant tingui la següent documentació:

  • Autorització per viatjar amb menors. L’han de sol·licitar el pare, mare o tutor/a anant a la comissaria dels mossos d’esquadra. Obtindreu més informació i el full de sol·lictiud clicant aquí.
  • Targeta Sanitària Europea. Per tenir extensió de les prestacions sanitàries als països de la Unió Europea, cal obtenir aquesta targeta anant a l’oficina de la seguretat social més propera. Aquí explica com fer-ho.
  • Pòlissa d’assistència en viatge. Si viatgeu a l’extranger, l’assegurança anual que teniu amb l’esplai no us dóna cobertura. Per això, heu de contractar una pòlissa especial pels dies que dura l’activitat. Truqueu a Arç Cooperativa i especifiqueu el nombre de participants, els dies que sou fora i el destí.

Si el que hem decidit és fer una ruta internacional i ens plantegem fer acampada lliure, haurem de consultar la legislació específica, si és que n’hi ha.

Cal recordar que és important redactar el projecte d’activitat amb l’equip de monitores comptant amb la participació dels infants i/o joves. Caldrà penjar-lo a l’EsplacNet per a que des de la Secretaria Tècnica es pugui fer l’assessorament i ajuda adequats en cas d’incidències.

Més enllà dels tràmits i documentació, és altament recomanable fer activitats de preparació amb l’esplai, per exemple, mitjançant algunes de les activitats sobre educació intercultural del Banc de Recursos d’Esplac, o petits jocs per aprendre nocions bàsiques de la llengua del país a on anem. Aquí us en proposem dos:

Finalment, us deixem aquest document de suport.