JUGUEM!

+info i estret de: https://cavallfort.cat/juguem/

Cavall Fort 1318
La finestra

 

 

Com ens agrada, jugar, i que bé que ens ho passem! Però, encara que no ho sembli, el joc també és quelcom imprescindible perquè creixem bé. Us ho expliquem!

 

Tots hauríem de jugar

No us penseu que insinuem que deixeu d’estudiar i us dediqueu només a jugar a pilota, a cuit i amagar o al parxís, no! Però sí que us volem explicar que jugar és molt important, perquè ens ensenya moltes coses per a quan serem grans: a relacionar-nos amb altres persones, a esforçar-nos, a mostrar les emocions…

Jugant ens enfadarem, ens posarem tristos, estarem contents, eufòrics, tindrem por, ràbia… Les emocions ens sortiran per les orelles! Però el que és segur és que, mentre juguem, ens ho passarem bé i estarem entusiasmats. I és que, jugar, sens dubte, ens fa sentir bé!

 

 

Sabíeu que hi ha un dia internacional dedicat al joc en què es fan activitats per reivindicar la importància de jugar? És el dia 28 de maig i és una iniciativa de l’Associació Internacional de Ludoteques.

 

De dret a jugar!

Hi ha moltes coses que només es poden aprendre jugant. Per això és importantíssim que tots, quan som petits, ho puguem fer. Malauradament, hi ha infants que, per diverses circumstàncies, no poden jugar (per culpa de les guerres, perquè han de treballar…). Per això hi ha lleis com la Convenció sobre els Drets dels Infants, de les Nacions Unides, que serveixen per intentar que a tots els nens i nenes se’ls respecti aquest dret a jugar, malgrat les circumstàncies.

“Article 31. Els Estats part reconeixen el dret de l’infant al descans i a l’esbarjo, al joc i a les activitats recreatives pròpies de la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts.”

 

 

“Com trobava a faltar aquestes estones de joc! Que bé que m’ho estic passant! Feia tant de temps que no jugava…!”

LA PILOTA SOLIDÀRIA
Alumnes de 4t de l’Escola Pau Casals de Viladecans

 

Jugar per socialitzar-se

Us heu fixat mai com juguen els cadells de gos o de gat? S’enfaden entre ells, es persegueixen, es mosseguen fluixet… Quan es barallen fins i tot ens sembla que ho fan seriosament! I és clar, jugant, jugant, s’entrenen, aprenen a viure; segurament de grans els tocarà defensar-se o atacar altres animals i han de saber com fer-ho. Nosaltres, com molts animals, gràcies al joc ens “socialitzem”: aprenem les normes i pautes per a viure en societat, amb les altres persones.

 

“Tu quin dret tens per no deixar-me jugar! (…) Per molt que et creguis el líder de la classe, no tens dret per a dir qui pot jugar i qui no!”

DIARI DE NIL WALKER
Alumnes de 6è de l’Escola Marinada de Palau-solità i Plegamans

 

Jugant aprenem a …
  • Respectar les altres persones
  • Treballar en equip per aconseguir fites comunes
  • Aprendre estratègies per sortir-nos de les situacions
  • Reivindicar el dret de ser respectats
  • Treballar en equip per aconseguir fites comunes

Jugant aprenem a fer amics, a saber com som, a solucionar problemes, a gestionar les nostres emocions, a compartir…

 

Jugar per conèixer-nos

Jugar també ens serveix per a relacionar-nos amb nosaltres mateixos: ens adonem de com som!

Com reaccionem quan guanyem? I quan perdem? Com ens sentim quan no compten amb nosaltres, o ens equivoquem, o l’encertem? Mentre juguem també veiem com som capaços de solucionar un conflicte, o de prendre una decisió, o de fer un esforç per aconseguir un objectiu.

 

 

“Els nens i nenes de la classe es van animar a fer una llista del que havien après: a dialogar, a resoldre conf lictes, ser comprensius, conviure, a participar, a ser justos i democràtics, a treballar en equip, saber guanyar i perdre…”

UNA RECERCA I UNA TROBALLA INESPERADA
Alumnes de 1r de l’Escola Bellavista Joan Camps i Giró, de les Franqueses del Vallès

 

Jugar per compartir

Ens agrada molt, tenir les nostres joguines,

 

 

 

…continùa a la web original.

 

 

 

 

+info i estret de: https://cavallfort.cat/juguem/

______________

Important. Monitorsdelleure informa:

Aquesta informació no ha sigut creada per @monitordelleure. Si vols aquesta informació al seu temps i directament de la font oficial, hauries d’anar a l’enllaç de sobre i apuntar-te a la seva llista de distribució. No et penediràs.

Aquí només volem fer un ressò de les notícies del lleure que publiquem nosaltres i articles d’accés públic d’altres empreses del lleure o mitjans de comunicació que en parlin. Volem ser respectuosos, per això si incomplim cap dret, demanem disculpes, i fins i tot si calgués, retiraríem l’article.

Total Page Visits: 2532 - Today Page Visits: 1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad