La Fundació Pere Tarrés ha incrementat el percentatge d’infants que han rebut una beca per fer colònies i casals d’estiu

+info i estret de: https://www.peretarres.org/premsa/sala-de-premsa/noticies/augmenta-el-percentatge-infants-que-reben-beca-a-lestiu

 

La Fundació Pere Tarrés ha incrementat el percentatge d’infants que han rebut una beca per fer colònies i casals d’estiu

15.09.20

Aquest estiu 21.000 infants, adolescents i joves han participat en les colònies i casals que ha organitzat la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai i centres socioeducatius federats. D’aquests, 3.696 ho han pogut fer gràcies a una beca concedida per l’entitat, xifra que suposa un 17,6% de nens i nenes becats, un percentatge superior al 12,37% de l’any anterior. Una dada que ha posat de manifest la importància del dret del lleure, especialment per a les famílies vulnerables i en un context marcat pel covid-19. De fet, el 75% dels infants becats tindran continuïtat i seguiran participant en activitats de lleure la resta de curs escolar.Aquests infants becats de famílies amb dificultats socioeconòmiques han tingut l’oportunitat de poder participar en 11.096  activitats com ara 10 dies de colònies, una setmana de casal o uns dies de ruta per la muntanya.Enguany, s’han pogut atendre totes les sol·licituds de beca que han arribat a l’entitat. Malgrat la complexitat del moment, donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu  ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials” i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.005.606,64€ a aquests ajuts.

Per concedir les beques, la Fundació Pere Tarrés realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nena o nen, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient. La satisfacció dels infants i les famílies que hi participen queda reflectida en els comentaris que fan arribar a l’equip d’educadors.

Un estiu més necessari que mai

Aquest any, el context extraordinari que han viscut els infants ha fet més necessari que mai les activitats d’estiu, especialment per als infants en situació de vulnerabilitat, els quals han estat sotmesos a condicions més extremes d’estrès durant els mesos de confinament i restriccions. És per aquest motiu que la campanya ‘Ajuda’ls a créixer’ ha estat indispensable per donar l’oportunitat a aquests nens i nenes de gaudir d’un estiu el més semblant als anys anteriors amb les activitats de lleure que, no hem d’oblidar, compleixen només una funció sociabilitzadora sinó també d’igualtat d’oportunitats. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Distribució dels infants becats

 

TIPUS D’ACTIVITAT

 

Infants becats

Activitats dels Centres d’esplai i Centres socioeducatius (federats i adherits) 1.497
Activitats pròpies de la Fundació Pere Tarrés a les cases de colònies i casals 85
Colònies socials  
Colònies de centres oberts municipals gestionats per la Fundació Pere Tarrés 443
Colònies per infants de centres tutelats de la Generalitat de Catalunya  (CRAES) 37
Colònies dels Centres socioeducatius Poblenou i Poble-sec, de la Fundació Pere Tarrés 175
Colònies per a infants amb sordesa 8
Casals socials  
Província de Barcelona 1.178
Província de Tarragona 78
Mallorca 195
3.696

 

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat els seus esforços per oferir colònies i casals d’estiu becats durant el mes d’agost, moment en què la situació dels infants en situació de pobresa s’agreuja perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

De fet, conscients de la importància que té treballar en xarxa amb altres entitats i els serveis socials per aconseguir el benestar dels més petits, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a buscar la col·laboració dels serveis socials municipals d’ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable. D’aquesta manera, s’han becat colònies i casals per infants atesos a serveis socials de la província de Barcelona, Tarragona i Mallorca.

I un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària ‘Ajuda’ls a créixer’ de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar a través de les beques per a colònies escolars i de l’activitat dels centres socioeducatius.

La Fundació Pere Tarrés vol agrair la col·laboració en la campanya “Ajuda’ls a créixer –Cap infant sense colònies” a les administracions, empreses i particulars així com a Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, Abac Capital, Adevinta, Apansce, Avant Grup, Barcelona Centre d’Ortodòncia, Bonpreu Esclat, Callumat, Caprabo, Caritas, Càrnia, Catalunya Ràdio, Col·legi de Metges de Barcelona, Diari ARA, Digital Screen, Escola Salesians Mataró, FGC, Fitó, Fluidra, Fundació Albert Espelt, Fundació Barceló, Fundació CMJ Godó, Fundació Família Torres, Fundació Privada San Ramon, Fundació Puig, Fundación Repsol, Fundació Sa Nostra, Goma Camps, Granini, Isdin, Lavinia, MCD Grup, Motocard Bike, Natur Import, Obra Social “la Caixa”, Probitas, Promoviatges, RAC1, Ràdio Estel, Solvetia, Sorea, Televisió de Catalunya, TMB, Vertix, Vichy Catalan Corporation, WorldAlive/MasksForAll, Würth, Zurich.

 

 

+info i estret de: https://www.peretarres.org/premsa/sala-de-premsa/noticies/augmenta-el-percentatge-infants-que-reben-beca-a-lestiu

______________

Important. Monitorsdelleure informa:

Aquesta informació no ha sigut creada per @monitordelleure. Si vols aquesta informació al seu temps i directament de la font oficial, hauries d’anar a l’enllaç de sobre i apuntar-te a la seva llista de distribució. No et penediràs.

Aquí només volem fer un ressò de les notícies del lleure que publiquem nosaltres i articles d’accés públic d’altres empreses del lleure o mitjans de comunicació que en parlin. Volem ser respectuosos, per això si incomplim cap dret, demanem disculpes, i fins i tot si calgués, retiraríem l’article.

Total Page Visits: 1862 - Today Page Visits: 1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad