La campanya de Verkami per acabar de finançar el documental dels esplais catalans, “Transformar Educant” va tancar ahir amb 6.730 euros i 146 mecenes, superant ampliament els 5.000 euros de l’objectiu inicial.

Aquest curs, vam engegar un projecte ambiciós per conèixer els orígens dels esplais i el nostre present per encarar el futur. Per això, vam encarregar a l’historiador Albert Claret un llibre històric que vam presentar el passat 3 de juny, juntament amb una campanya de micromecenatge a Verkami per acabar de finançar la segona pota del projecte: un documental que, a través de la visió de diversos personatges lligats a la realitat passat i present d’alguns esplais puguessin reflexionar sobre les valors i reptes de l’esplai. Aquest documental el dirigirà Camille Zonca, una petita productora barcelonina especialitzada en temàtiques educatives i culturals. Trobareu tota la informació en la pàgina del projecte al web!

Quaranta dies després, hem acabat la campanya amb un èxit rotund! Hem aconseguit un total de 6.730 euros, 1.730 més de l’objectiu inicial previst. Hem aconseguit que 146 mecenes col·laborin amb el projecte, entre els quals hi ha molts esplais. Només podem dir: moltes gràcies a tots i a totes! Gràcies a aquesta ajuda en el finançament, podrem aconseguir millorar tant la producció i postproducció del documental (augmentar algun dia de rodatge, millorar la banda sonora i els retocs de color, perfeccionar la postproducció de so…) alhora que podrem augmentar-ne la difusió i poder millorar la distribució del documental. Actualment, estem en un procés de selecció de TV3 per a què la cadena pública catalana entri a coproduir el documental i pugui ser emès en antena properament. Us anirem informant dels avenços!

En breu ens posarem en contacte amb tots i totes les mecenes per demanar-vos les dades i gestionar l’entrega de les recompenses.

Seguim doncs, amb aquesta empenta, treballant per extendre aquest projecte i continuar #TransformarEducant!