Ara que tothom parla amb acrònims, dons que millor que presentar el rendiment FEIc!

I no és ni mes ni menys que un indicatiu que mesura les dimensions Físic, Emocional i Intel·lectual i Cultural d’una activitat!

Breument!

A la nostra època com director d’esplai, vam introduir una nova manera TEÒRICA de mesurar 3 dels aspectes/dimensions sobre els infants. I per això, vam introduir aquest 3 aspectes.

La manera de puntuar anirà del 1 al 4. No escollim nombres imparell per què si dubtem el més senzill es escollir el del mig. És a dir, si la puntuació es 3, en cas de dubte, sempre aniríem al 2, Si escollim 5, animem al 3. Per això, si posem 4, hem d’escollir 2 o 3.

 

 

És dona per suposat, que és, l’equip educatiu qui ha de decidir la puntuació el mes exacta possible.

Aquestes dimensions, no són les úniques, podeu afegir o modificar les que vulgueu. Per exemple, podeu afegir la dimension ecològica, o la espiritual, etc…

 

Què vol dir aquestes dimensions:

FÍSIC: És el rendiment/esforç físic que ha de fer el cos a l’activitat. Des de caminar, córrer, saltar, etc…

EMOCIONAL: És la carga emocional/sentimental de l’activitat. Des de conèixer llocs nous, o amigues/amic nous, o que l’activitat està feta per “tocar” el cor, o té una càrrega forta d’emocions. O fins i tot l’ultima activitat, la festa final de curs/colònies/casal, o la primera activitat, etc, etc, etc.

INTEL·LECTUAL / CULTURAL: Mesurem aquí la informació cultural o intel·lectual que els infants reben de l’activitat. Des de dades culturals/històriques del CI (Centre d’Interès), fins dades dels barri, poble… on estem fent l’activitat.

 

Què podem extreure?

Dons imaginem que estem de colònies i volem saber que diuen les activitats  que hem preparat, en les dimensions FEIc. Puntuem les 18 activitats (3 acti x 6 dies) en les 3 dimensions que tenim.

 

I sobre aquestes dades, triem el gràfic.

Per fer el nostre gràfic, necessitem el programari Excel i les dades del TOTAL de la nostra taula. I tindríem aquest resultat.

 

 

Ara, una altre vegada depèn de l’equip educatiu revisar i analitzar el gràfic i canviar-ho, en cas que sigui necessari.Però tenim en compte que canviar el gràfic, comporta, revisar/canviar l’activitat.

I així és com podem mesurar com els nostres infants podrien tenir o arribar teòricament en aquestes 3 dimensions.

 

 

Una altre manera de veure les activitats.

El nostre coneixement al vostre servei.

 

 

Idea i iniciativa d’en Fali Jiménez, en la època de l’Esplai Sant Cebrià.

 

Total Page Visits: 1085 - Today Page Visits: 2

Pin It on Pinterest

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad