+info i estrect de https://www.esplac.cat/sembrem-ideologia-a-traves-dels-canconers-i-els-contes-a-lesplai/

Grup de Treball de la revista Som Esplai durem a terme el divendres 1 de febrer de 2019, a les 19h, a Can Batlló la taula rodona ”Música i contes: sembrem ideologia?”.

Aquest any volem parlar sobre la música i els contes als esplais, amb una qüestió principal: sembrem ideologia? Volem esbrinar si les cançons i els contes que s’escullen per a les activitats dels esplais poden arribar a influir en la manera de pensar dels infants i joves que hi participen. A partir d’aquesta pregunta volem tractar diferents aspectes, com poden ser els següents:

  • Podem dir que els cançoners dels esplais acostumen a reflectir una tendència ideològica? Es pot llegir clarament una visió d’esquerres, independentitsta i anticapitalista en molts dels cançoners? Això ens sembla bé o no?
  • Molts contes i cançons mantenen històries tradicionals que mostren actituds sexistes o racistes. Prioritzem la cultura i la tradició? Eliminem aquestes cançons? O busquem la manera d’adaptar-les als valors que defensem?
  • Qui escull els contes que narrem i les cançons que toquem a l’esplai? Hem d’actualitzar els cançoners de manera participativa amb els infants? Si les monitores i monitors som les úniques persones responsables de triar les cançons i els contes, estem imposant la nostra mirada adultocentrista? Si ho fem de manera conjunta, què passa si els infants trien històries i cançons que no s’adeqüen als valors de l’esplai?

Totes aquestes preguntes les intentarem respondre conjuntament amb uns ponents de luxe, de disciplines diferents dins de l’àmbit educatiu:

  • Júlia Prunés, escriptora infantil i músic (@juliaprunes a Twitter).
  • Noè Rivas, músic i pedagog d’espectacles familiars i infantils catalans(@noerivasnoe a Twitter).
  • Ponent sorpresa: una monitora d’esplai que ens aportarà la seva experiència.

Per confirmar assistència, cal que envieu un missatge electrònic a esplac@esplac.cat. A més a més, també us podeu apuntar a l’esdeveniment que hem creat a Facebook, per anar entrant en matèria i assabentar-vos de totes les novetats sobre l’acte.

Us hi esperem!

+info i estrect de https://www.esplac.cat/sembrem-ideologia-a-traves-dels-canconers-i-els-contes-a-lesplai/

Total Page Visits: 1307 - Today Page Visits: 1

Pin It on Pinterest

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad