6 motius per fer colònies escolars

Latest news

+ info a l’enllaç original: http://www.e-colonies.cat/noticia/681/motius/fer/col/nies/escolars

Les colònies escolars són dies de formació extraordinària. En un entorn nou i amb còmplices particulars, els infants hi viuen aprenentatges significatius a través del joc i la convivència.

La realització de colònies i sortides escolars s’insereix dins el projecte educatiu dels centres i, a part de la seva funció educativa específica, ofereix a tots els infants l’oportunitat de gaudir del dret al lleure. Durant els dies de colònies, els nens i nenes es formen de manera divertida; i, a través de jocs i activitats a l’aire lliure, adquireixen valors i amplien el seu sentit de la responsabilitat.

En els darrers anys, les ofertes de les instal·lacions juvenils en l’àmbit de les colònies escolars s’han multiplicat i professionalitzat tenint en compte les demandes actuals de l’escola. A més, mantenen l’esperit de col·laboració i la disposició a personalitzar les estades segons els objectius curriculars dels grups i els centres.

Aquí us enumerem 6 raons que fan de les colònies escolars un element clau per a l’aprenentatge dels nens i nenes:

1. El canvi d’entorn
El canvi d’escenari, de ritme i d’activitat és saludable. Permet a les criatures descansar de l’entorn habitual on viuen. L’aire lliure engrandeix l’horitzó dels coneixements i de les experiències personals.

2. Lluny de la família
A les colònies es desenvolupen habilitats socials i emocionals en un espai que no és ni l’acadèmic ni el familiar. Aquests dies de convivència lluny dels pares potencien l’autonomia personal, que està lligada al desenvolupament emocional dels infants.

3. Aprendre a viure
La diversitat de situacions que plantegen unes colònies enriqueixen la personalitat dels nens i les nenes. A les colònies es persegueix de manera explícita aquesta multiplicitat de situacions per facilitar un aprenentatge al màxim de significatiu.

4. El grup
A les colònies s’educa a través del quotidià, utilitzant el propi grup com a eina, aprofitant la intensitat de les relacions i els rols que sorgiran per tal de canalitzar-los i acompanyar-los com a font d’aprenentatge. Així doncs, és una bona manera d’enfortir les relacions personals entre els alumnes mitjançant una convivència les 24 hores.

5. La convivència amb els mestres

Les colònies escolars generen oportunitats per enfortir el lligam entre el grup classe i els mestres. Conèixer-se en un altre ambient afavoreix un clima de confiança, que propicia el respecte i l’admiració vers l’educador o educadora, i en beneficia les relacions.

6. Els monitors i les monitores, gent de confiança
Monitors i monitores tenen experiència i formació en les activitats de lleure. Són gent que estima els infants i saben combinar els jocs amb l’atenció constant. Generalment existeixen dues referències clares: els mestres i els pares. La figura del monitor del lleure es col·loca en aquest paquet per jugar un paper menys formal, fonamentat en l’exemple i en la relació educativa de qualitat.

 

 

+ info a l’enllaç original: http://www.e-colonies.cat/noticia/681/motius/fer/col/nies/escolars

Total Page Visits: 1404 - Today Page Visits: 3

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad