+ info a l’enllaç original: http://www.e-colonies.cat/noticia/1467/programar/men/equilibrats/nutritius/tamb/casal/estiu
Durant el curs escolar es té molta cura de la correcta alimentació dels alumnes, a l’estiu també és important oferir un menú adaptat a l’època de l’any.
El dinar és un dels àpats més importants del dia, tant pel que fa a la quantitat com la varietat d’aliments, i pren rellevància en la infància i l’adolescència. En aquests sentit, les recomanacions per a les programacions de menús escolars s’han de respectar també en les programacions de campus esportius i casals d’estiu.
Els menús, les receptes i els aliments que s’ofereixen cal que s’adaptin a la temporada d’estiu, amb plats apropiats per l’època com amanides de pasta, gaspatxo, empedrat de llegums, etc. I fruites com el meló, la síndria, el préssec, etc. A més, les temperatures de preparacions cal que siguin més fredes, per tal de contrarestar l’ambient calorós (vichyssoise, amanides, fruita fresca, en lloc de sopes i estofats).
Freqüències setmanals recomanades:
Primers plats
- llegums 1-2 vegades
- verdura 1-2 vegades (crua, cuita,puré, acompanyament)
- pasta 1 vegada
- arròs 1 vegada
Segons plats
- peix 1-3 vegades
- ous 1-2 vegades
- carn 1-3 vegades (preferiblement magres i blanques, vermella o processada 1 vegada)
Postres
- fruita 4-5 vegades
L’aigua ha de ser la beguda principal al llarg del dia, sobretot durant les activitats esportives i en ambients calorosos, ja que té un important paper regulador per a l’organisme. És recomanable que estigui sempre present en tots els àpats i que sigui de fàcil accés a tots els infants.
Cal utilitzar sempre oli d’oliva i moderar la utilització de sal en els plats. En els àpats es pot donar l’opció d’incloure pa, preferentment integral.
Us facilitem un menú ja programat per si us ajuda a l’hora de preparar el vostre:
+ info a l’enllaç original: http://www.e-colonies.cat/noticia/1467/programar/men/equilibrats/nutritius/tamb/casal/estiu