Aquest estiu hem aconseguit 4.036 somriures

Estret del enllaç: http://www.peretarres.org/wps/wcm/connect/peretarres_ca/peretarres/home/la_fundacio/premsa/noticies/bequesestiu2016

Aquest estiu, 4.036 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l’oportunitat de poder participar en 9.946 activitats de colònies i casals d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”. Donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials”, l’Obra Social de La Caixa, i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.120.748,27€ a aquests ajuts.

Ens els darrers cinc anys, la Fundació Pere Tarrés ha hagut d’incrementar un 141% el nombre d’ajuts atorgats a les famílies amb necessitat. Malgrat aquest augment, ha  aconseguit atendre totes les sol•licituds rebudes. Per concedir les beques, la Fundació realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nen o nena, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d’estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l’accés a l’educació en el lleure de tots els nens i nens. De fet, per a molts d’aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Laura Carbonell, directora del casal social que es va fer a Barcelona, explica com ha estat aquesta experiència: “Fins ara havia fet casal social amb infants en situació de vulnerabilitat social però aquesta vegada ha sigut molt més que això. Tinc 80 històries dures de maltractaments, abusos, pares toxicòmans, pares a la presó… 80 històries amb 80 infants darrera amb els que he creat vincle, que han confiat amb mi i en tot l’equip”.

El treball i la dedicació dels monitors i monitores ha estat clau, com explica la Laura: “Ser monitor de lleure es molt més que fer jugar als infants, ser un bon monitor no és només una feina, és una forma de vida. Els monitors juguem però sobretot eduquem, escoltem i estimem a tots i cada un dels infants que tenim al nostre càrrec”.

Com s’han distribuït les beques

 

Activitats

Beques

concedides

Activitats dels Centres d’esplai i Centres socioeducatius diaris

2.501

Activitats pròpies de la Fundació Pere Tarrés  a les cases de colònies i casals

293

Colònies socials
Colònies a Begues (Baix Llobregat)

60

Colònies a Planoles (Ripollès)

56

7 colònies a Tiana (Maresme) de centres oberts municipals gestionats per

la Fundació Pere Tarrés

371

Colònies per a infants de centres tutelats de la Generalitat de Catalunya  (CRAES)

35

1 colònia per a infants amb sordesa

33

Casals socials
Casal El Submarí (Barcelona)

40

Casal Poblenou (Barcelona)

80

Casal Poble-sec (Barcelona)

75

Casal Raval (Barcelona)

91

Casal Baobab (Barcelona)

46

Casal Pla de Palau (Barcelona)

30

Casal Granollers

40

Casal Montcada i Reixac

30

Casal Premià de Mar

30

Casal Tarragona

70

Casals Sabadell

60

Casals Valls i La Riera de Gaià

10

Casal El Vendrell

30

Altres beques concedides
Beques Menjador a Tarragona

55

4.036

 

[…]

Més informació al enllaç: http://www.peretarres.org/wps/wcm/connect/peretarres_ca/peretarres/home/la_fundacio/premsa/noticies/bequesestiu2016

Total Page Visits: 1057 - Today Page Visits: 1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad