http://www.esplac.cat/wp-content/uploads/2012/11/drets_infants_2-640x477.jpgA Esplais Catalans pensem que l’esplai no té sentit sense la participació dels seus infants i joves, la qual considerem un element clau i imprescindible en el projecte educatiu, que fa que l’esplai esdevingui realment una escola de ciutadania i un espai de creixement personal.

La participació infantil és un dels pilars fonamentals del projecte educatiu dels esplais. Durant l’Esplaiada de Llagostera 2015 ja vam treballar diversos aspectes d’aquesta participació, recollits dins del lema #tenimveu. Arrel de l’experiència, el 28 de setembre de 2015 vam publicar el Decàleg de Participació Infantil  d’Esplais Catalans, un recurs que dóna diversos consells i explicacions agrupats en 10 idees, que resumeixen tant allò que s’entén per participació com la manera d’aconseguir que els infants de l’esplai coneguin aquest dret i en facin ús.

Volem seguir treballar per a apoderar monitores, infants i joves en el coneixement dels Drets dels Infants, donant recursos per a la consulta i la reflexió entorn la Participació Infantil a l’esplai. És per això que publiquem un Recull de Bones pràctiques sobre Participació Infantil.

Aquest nou document pretèn complementar el Decàleg de Participació amb experiències d’esplais, sectors i entitats amigues com a exemples de cada un dels punts del Decàleg. Hi trobarem el mateix ordre dels 10 capítols del Decàleg amb una petita explicació, el relat de l’experiència sobre participació infantil i algun suggeriment per saber-ne més: des de recursos al Banc de recursos, formacions, llibres i articles que ens poden ajudar a pensar i reflexionar una mica més sobre la Participació a l’esplai.
Per a saber-ne més, a part de consultar els dos recursos que hem mencionat anteriorment, podem fer-li una ullada a l’Esmolet Volem, podem, sabem: participem!   i als articles d’opinió publicats al SomEsplai relacionats amb la Participació Infantil