Aquest cap de setmana, 18 i 19 de novembre, els esplais del sector ens vam reunir per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Com cada any, els esplais del Sector Baix Llobregat d’Esplac hem organitzat una trobada perquè els infants i els joves prenguin consciència dels seus drets, mitjançant activitats organitzades pels mateixos monitors i monitores. La jornada, que enguany va comptar amb la participació de 560 persones de 9 esplais diferents, també té l’objectiu de fomentar la cohesió al sector i de potenciar-ne el sentiment de pertinença.

En aquesta edició, hem apostat per seguir amb el format de dos dies que vam estrenar el curs passat. La trobada va començar dissabte al matí amb els grups més petits dels esplais. Per franges d’edat, vam treballar el dret a la identitat pròpia mitjançant jocs, tallers i gimcanes. Després de dinar, van arribar els grups més grans dels esplais, per tal de poder gaudir tots junts l’espectacle infantil d’Aumbauka. A continuació, els infants i monis més petits van marxar cap a casa i els grups de joves van engegar unes activitats que van durar tota la tarda, en què van treballar l’empatia davant de situacions on es trenca la llibertat dels companys. Finalment, les joves van passar la nit a l’escola Abat Oliba de Cornellà, i van fer diversos jocs de cohesió durant el diumenge al matí. La trobada va concloure amb una fotografia dels joves participants on representaven les sigles del Dia Universal dels Drets dels Infants: DUDI.

En acabar la jornada, totes les joves des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, i equivalents, i les monitores van marxar cap a casa molt contentes del que havien realitzat durant el cap de setmana. Al Baix Llobregat seguirem treballant els drets dels infants en totes les activitats del sector, reivindicant-los i fent-ne partícips els infants i els joves!