El 2022, Esplais Catalans (Esplac) fem 40 anys i per celebrar-ho encarem un curs ple d’activitats, que inclourà l’Esplaiada, la primera Trobada de Sòcies i la presentació d’un conte infantil, entre moltes altres sorpreses!

El 1982 es fundava Esplais Catalans i, 40 anys més tard, seguim al peu del canó amb 108 esplais, 1.811 monitores i monitors i 7.698 infants d’arreu del territori català. Per celebrar els 40 anys de l’entitat, presentem un curs ple d’activitats per infants, monitores i monitors, sòcies i socis, i tot aquell que hi vulgui participar! Ens acompanyes?

A banda de les activitats anuals, com les diverses formacions o l’Escola d’Esplac, s’incorporen al calendari l’Esplaiada’22, la primera Trobada de Sòcies i la presentació d’un conte infantil, entre moltes altres sorpreses a descobrir durant el curs.

De moment, comencem amb un petit tast de l’Esplaiada…

L’Esplaiada 2022

Com cada 3 anys, tots els esplais que formen part d’Esplais Catalans es reuneixen per celebrar l’Esplaiada, la trobada general que agrupa tots els esplais d’Esplac. L’Esplaiada del 40è tindrà lloc els propers 6, 7 i 8 de maig i espera convertir-se en un moment clau i de retrobament pels esplais, per tal de fer escoltar la veu d’infants, joves i monitores i monitors, a través d’assemblees, jocs i activitats.

L’anterior edició, que es va realitzar el 2018 a Martorell i va comptar amb rècord de participació, sent un punt de trobada per esplais d’arreu del territori. Es va reivindicar una societat més inclusiva i uns esplais que siguin representatius de la diversitat que ens envolta. És per això que el lema de l’Esplaiada 2018 era “Obrim els ulls, obrim les portes!”

A l’espera de saber el lema de la propera Esplaiada, aquest curs, i en el marc del 40è aniversari, ja s’estan començant tots els preparatius i es dóna per iniciada l’obertura del Grup de Treball de l’Esplaiada, que treballarà en la seva preparació. La pròxima reunió del Grup de Treball serà el dimarts 28 de setembre a les 19h en línia i hi podrà participar tothom qui vulgui. També us podeu unir al Grup de Treball mitjançant el següent grup de Whatsapp. És imprescindible comptar amb persones voluntàries que es vulguin implicar en la seva preparació, a més, aquestes tindran informació de l’organització de primera mà!

40 enfortint els esplais, 40 anys fent Esplac! 

A banda de l’Esplaiada, de mica en mica anirem afegint detalls a les activitats del nostre calendari. Estigueu atentes a les nostres xarxes socials per poder estar al dia de les activitats o feu servir el hashtag #Esplac40Anys per compartir tots els records que tingueu de l’esplai.

I recordeu, podeu fer-vos sòcies d’Esplac a través de la nostra web.

Cartell del 40è aniversari d’Esplais Catalans:

Cartell 40è