Es tracta d’un dossier de 10 dinàmiques classificades per edats per tal d’adaptar millor el contingut a les diferents etapes evolutives

Els esplais construïm els drets dels infants cada dia, no només hi pensem en el dia més assenyalat al calendari: el 20 de novembre. Per això, des d’Esplac volem crear eines que facilitin la tasca als monitors i monitores per tal que el ventall d’activitats relacionades amb el drets dels infants sigui més ampli i més ric.

Creiem que és important que els infants i els adolescents siguin conscients dels seus drets i del seu paper actiu en la societat. Tot i que siguin més menuts i menudes i que els falti aprendre moltes coses, els nens i nenes tenen ments inquietes i són ben capaços d’entendre com funciona el món que els envolta, i de participar-hi amb opinions i accions. Així doncs, des d’Esplais Catalans animem les educadores i els educadors a seguir debatent sobre els drets dels infants, amb els mateixos nens i nenes i també amb les famílies.

El dossier que us presentem recull 10 dinàmiques per treballar amb infants i adolescents. Concretament, hi trobareu unes tres o quatre opcions per compartir amb cada grup d’edat: des d’activitats per a nens i nenes de 6 anys fins a d’altres per a joves de més de 15 anys.

El recull està dividit en dues parts:

  • Part 1: “Tirant pel dret”. El joc d’Esplac que serveix perquè els infants i adolescents coneguin els seus drets, i que podeu demanar en préstec escrivint a esplac@esplac.cat.
  • Part 2: “Petit compass”. Un llibre de l’associació AHEAD sobre els drets dels infants amb dinàmiques orientades a fer debats amb una certa profunditat amb nens i nenes i joves, per tal que puguin extreure les seves pròpies conclusions i proposar idees per millorar la situació actual.

De moment ja han utilitzat el recurs quatre esplais d’Esplac (La Grapadora, Garbí, Guai i GMM) i el seu retorn ha estat molt positiu. Els seus infants i adolescents tenen ganes de seguir participant per millorar els seus drets! Aquí teniu el recull en versió pdf!