El lleure educatiu, en una cruïlla clau

+info i estret de: https://diarieducacio.cat/el-lleure-educatiu-en-una-cruilla-clau/

Foto portada: Fundesplai

Des del lleure educatiu s’ha fet arribar, també, a la Generalitat, una rigorosa i quantificada proposta per la “Campanya d’Estiu 2020 de casals i colònies”. Tot i ser una iniciativa directament relacionada amb la situació del post confinament dels infants i adolescents i de les seves famílies, té una dimensió que va més enllà d’un plantejament conjuntural.

La campanya busca que “l’administració, en el seu conjunt, s’impliqui en infondre confiança en la idoneïtat i seguretat de les activitats d’estiu, tot fomentant activament la participació en aquestes activitats”. L’objectiu és “caminar cap a la universalització de les activitats d’estiu”, tot convidant a “posar els mitjans per a que, especialment, les famílies i col·lectius més vulnerables, puguin assistir a aquestes activitats”.

El Tercer Sector Social ha vingut manifestant, reiteradament, que els recursos invertits en la promoció del dret de tots els infants al lleure educatiu, en la lluita contra la pobresa infantil, en l’atenció als menors migrants, en la promoció de noves oportunitats educatives i de treball pels joves, han resultat ser manifestament insuficients. L’arribada de la Covid19 no ha fet sinó agreujar una situació ja força delicada.

En definitiva, el Sector del Lleure Educatiu sol·licita la implementació progressiva de noves polítiques activesd’Infància, Joventut i Família. Polítiques recomanades per instàncies internacionals i europees i pel mateix Parlament de Catalunya, però oblidades, any rere any, pels nostres governs, independentment del seu color polític. El resultat és que, a dia d’avui, no hem vist implementades les estratègies polítiques multidimensionals, com les que es recomanaven.

De fet, es llença la campanya des de la consciència de les circumstàncies excepcionals en que ens movem i des del ple coneixement de les amenaces i incerteses que tenim pel davant, i sabent de les limitacions econòmiques del país. Malgrat tot, les Entitats del Sector del Lleure Educatiu esperem de les administracions que, d’una vegada i per sempre, obrin pas a noves polítiques actives que comportin la consideració del dret al lleure educatiu com un dret social universal. Una realitat que el confinament de tots els infants durant la pandèmia ha fet palesa, molt especialment entre la població més vulnerable.

Salvador Carrasco
Salvador Carrasco

Membre del Patronat de Fundesplai. Catedràtic de Sociologia More Posts

 

+info i estret de: https://diarieducacio.cat/el-lleure-educatiu-en-una-cruilla-clau/

______________

Important. Monitorsdelleure informa:

Aquesta informació no ha sigut creada per @monitordelleure. Si vols aquesta informació al seu temps i directament de la font oficial, hauries d’anar a l’enllaç de sobre i apuntar-te a la seva llista de distribució. No et penediràs.

Aquí només volem fer un ressò de les notícies del lleure que publiquem nosaltres i articles d’accés públic d’altres empreses del lleure o mitjans de comunicació que en parlin. Volem ser respectuosos, per això si incomplim cap dret, demanem disculpes, i fins i tot si calgués, retiraríem l’article.

Total Page Visits: 1319 - Today Page Visits: 1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad