La importància del Lleure en paper

Estret i + informació a: http://www.e-colonies.cat/noticia/1502/import/ncia/lleure/paper

 

El primer Lleure es va publicar el setembre de 1993, amb la idea de crear una publicació escrita amb l’objectiu final de promoure el reconeixement de les colònies en l’àmbit educatiu.

Fa 20 anys que la revista Lleure promou el reconeixement de les colònies. I des de fa 5, any rere any, després de les vacances d’estiu, es publica un nou número. L’inici de curs és un dels moments més importants per les escoles i organismes educatius, sobretot a nivell organitzatiu ja que fer-ho bé serà clau pel bon funcionament durant l’any. Al setembre és sens dubte el millor moment per repassar l’actualitat que va marcar el curs anterior, per fer balanç de les qüestions més destacades i per donar l’oportunitat de començar a programar les properes colònies escolars.

Enguany és el número 52 del Lleure, un nou exemplar i també l’últim que s’editarà d’aquesta revista, avui ja quasi històrica. La voluntat d’aquesta decisió és traslladar tot el coneixement que s’ha imprès durant aquests anys a un format digital més actual que permeti generar informacions diàries i la possibilitat d’interactuar amb els lectors i seguidors.

La revista esdevé un referent al sector del lleure  
El primer Lleure es va publicar el setembre de 1993, amb la idea de crear una publicació escrita amb l’objectiu final de promoure el reconeixement de les colònies en l’àmbit educatiu. La revista es va crear des de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya, ACCAC. El seu director, Pedro de Haro, explica que “des dels seus inicis, vam creure que era imprescindible l’edició d’una publicació que posés en valor la importància del fet d’anar de colònies i que donés visibilitat a una important xarxa d’equipaments i espais on s’ofereix la possibilitat de conviure i compartir durant una estada.”

Des d’aleshores, ha anat evolucionant per adaptar-se als nous contextos tant des d’un punt de vista gràfic com redaccional. Malgrat els canvis, la revista ha mantingut la voluntat de ser un mitjà de referència quan es parla del món de les colònies. Ja fa uns quants anys que el Lleure forma part de L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català APPEC

Fets, opinió i reflexió
Avui la revista és un anuari de l’educació, amb una anàlisi de l’actualitat més destacada en aquest àmbit i compta amb una cronologia del curs anterior amb els fets més rellevants. Manté, però, un article d’opinió i una entrevista, que volen aportar elements de reflexió a la comunitat educativa sobre la importància del dret al lleure i de les colònies com a activitat imprescindible per a la formació integral dels infants i joves.

La publicació també vol ser un recurs a l’hora d’organitzar les colònies i per això compta amb una guia visual i un directori de les cases de colònies i albergs juvenils distribuïts pel territori català. D’aquesta manera vol facilitar la cerca i reserva d’allotjaments i presentar l’ampli ventall de propostes de lleure educatiu que ofereixen les instal•lacions juvenils.

La profunditat del ‘parlem amb’…
Les pàgines centrals de la revista es dediquen a l’entrevista ‘Parlem amb…’ on  es dóna l’oportunitat d’arribar al fons dels temes més rellevants o amb major impacte del sector. El Lleure ha tingut l’oportunitat de parlar amb diferents professionals i persones que dia a dia treballen per millorar l’educació i el lleure al nostre país. Per exemple el pedagog i il•lustrador, Francesco Tonucci, l’estimat periodista i guionista, Carles Capdevila, i el director i impulsor d’Escola Nova 21, Eduard Vallori, entre molts altres. En aquest sentit, la responsable de comunicació de la revista, Gemma Ustrell, explica que, sens dubte, l’entrevista de Carles Capdevila ha estat el contingut més valorat pels lectors i seguidors de la història del Lleure. ‘Després de temps d’haver publicat l’entrevista, de cop, un bon dia va començar a fer-se viral de nou a les xarxes socials i vam assolir unes xifres d’audiència molt per sobre de les habituals’.

7.500 revistes noves cada any
El Lleure es distribueix cada any a més de set mil adreces arreu del territori català. Arriba a escoles, entitats juvenils, centres educatius, federacions esportives, institucions, organismes oficials i altres entitats vinculades al sector. La tirada es produeix un cop l’any així que cada número té una durabilitat de 12 mesos i ofereix una informació perdurable en el temps.

El salt dels continguts al món digital
La diada de Sant Jordi del 2012, s’estrenava el diari digital e-colònies.cat com un nou mitjà informatiu. Aquest portal publica cada dia notícies d’interès per escoles, famílies, entitats i el sector de les cases de colònies i albergs. Compta amb articles d’opinió i entrevistes, periòdicament prepara especials com ‘Especial colònies d’estiu’. Es fa difusió dels seus continguts a través de les Xarxes Socials a Facebook https://www.facebook.com/ecolonies/ i Twitter @ecolonies. A partir d’ara, l’e-colònies aglutinarà en un sol portal tota l’actualitat del lleure educatiu i d’altres temes relacionats amb aquelles comunitats que són usuàries habituals de les instal•lacions juvenils.

 

Estret i + informació a: http://www.e-colonies.cat/noticia/1502/import/ncia/lleure/paper

 

Total Page Visits: 1655 - Today Page Visits: 1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Monitors de Lleure.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Ionos que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad